måndag 31 december 2012

Gott nytt år!

Så lämnar vi om lite mindre än 12 timmar 2012 och går över till 2013. Redan? Tänker jag då, det kändes som 2011 nyss....eller 2000. Året som varit blev faktiskt helt jättebra. Eftersom jag knappt bloggat det senaste halvåret så tänkte jag kort gå igenom året:

Året 2012
Januari; Siri, min katthona lämnar oss för katthimlen efter 4 fina år (väldigt nerkissade år, men jag älskade min lilla "pissråtta" så in i helv*ete ändå). Jägarvallens djurklinik skötte det jättefint och det blev ett bra adjö. Samma dag fick jag min första moderna mobiltelefon som jag svurit att aldrig bli med. Nu kan jag knappt tänka mig tiden innan jag ägde en mobiltelefon med fast nätuppkoppling, android och appar.

Februari; Hände väl inget speciellt direkt. Det märkliga med februari var att Linköping blev helt snöfri denna månad. Helt underbart. Många och långa promenader. En massa blogg-drama och jag...började denna blogg i februari 2012! Det blev ingen alla hjärtans dag-firande men likväl så blev jag ändå bjuden på en romantiks Hemlagad middag- en annan dag.

Mars; Lika fin som februari, men varmare.Nu har jag tränat intensivt under en månads tid och börjat se resultatet.Denna månad ser jag "whip it" och blir helt besatt av Roller Derby, samma månad startar Linköping ett eget lag! Hejja! Det är under denna månad som den hårresande hårdebatten äger rum; ni mins där en kille tyckte det var en bra idé att posta en bild på en glad tjejs håriga armhåla i samband med Schlagerfestivalen? mm...

April; Åkte upp till Pite och tillbringade påskhelgen utanför Malå och pimplade, åkte skoter med farsan, syskonen och syrrans familj- sen åkte jag, syrran och mormor vidare upp till Gällivare och gick på 50-årskalas och jag träffade mina kusiner. Senast var nog på Maxans dop 2010.  Rasmus följde såklart med upp för min bättre hälft åkte passande nog samtidigt till någon ö utanför Afrika med sina föräldrar och bror. Rättegången mot Breivik sätter igång men jag orkar inte följa den, för deprimerande. Jag lyckas spara ut mina naglar och för första gången, även tumnaglarna!

Maj; Lägger ner massor med tid på min trädgård och på att studera. Jag gör i princip färdigt Religionskunskapen och anmäler mig för prövning i Naturkunskap A till hösten. I jakt på nya promenadstråk, utforskar jag jägarvallens område och möter även min första bålgeting! Min käresta fyller 30 år och vi firar det med närmaste släkt och familj med fin middag vid magasinet vid stångån.

Juni; Nationaldagsfirande med pompa och ståt vid Valla-massivet i Linköping. Lisa Mikovsky och det lokala popbandet "majority says" spelar för oss. JAg, min älksling och Nordin sitter på vallas gröna ängar tillsammans med hundratals, kanske tusentals andra och njuter av ett underbart väder och skön underhållning.

Juli; syrran kommer på besök en hel vecka och vi hinner både shoppa och grilla. Midsommaren spenderade jag däremot helt ensam men det gjorde inte så mycket. Datorn pajjar och detta är märkligt nog bara bra...Pås lutet av Juli börjar jag på en arbetsåtgärd: Communicare

Augusti; börjat Commuicare nu, träffar jobbcoach flera gånger i veckan, Arbetsterapeut och börjat få vänner och bekanta. Kör zumba en gång i veckan och Linköping håller en internationell matfestival på lilla torget. Får köra gratis Laserdome med en av tjejerna på CC. När skolan började om så skrev jag prövningen för Naturkunskap A och klarade det!

September; Jag ställer upp som volontär på resurspoolen. En tjej på CC tar med sig dansmatta till zumban, old memories. Tjejmiddag i Hjulsbro. Min pappa gifter sig äntligen med sin nya hustru och
jag börjar på mitt nya jobb som intervjuare. Jag blir även intervjuad för radio, efterosm jag i princip är arbetslös.

Oktober: Min första månad där jag jobbat ihop mina pengar själv och slipper stöd från Socialkontoret. Härliga, nya tider! Laserdome med ett gäng från CC och vi har jättekul i två timmar.
Min systerson blir 3 år denna månad och jag ser "Jag AB" med Kjell Enhager som _alla_ borde se någon gång under sitt liv, ju förr desto bättre. Köper en bandväv och börjar väva.

November; Börjar dåligt med en massa sjuka, missar en hel del på både CC, skolan och mitt nya jobb. Får veta att min tid på CC inte kommer att förnyas, i januari går jag in i "fas 3". Fika tillsammans med CC-tjejerna och tjejer som lämnat CC för arbete. Sametinget sätterihop den preliminära röstlängden och både jag och min far kom med! Så here we come, 2013. Mitt första politiska engagemang ever, sametingsvalet.

December; Samiska nätverket och Sámi duodji inviger "duodji på tre" på hemslöjden i Linköping och jag närvarade såklart. Mycket trevligt att få träffa konstnärerna men även representanterna för Sámi Duodji, inte minst att för en stund få samspråka lite med "folk uppifrån" jokkmokk. Jag missade höstfesten  på jobbet i november pga sjukan men julfesten for jag till. Den hölls på en egen festvåning på en bar mitt i stan. Mycket trevligt. Pepparkaksförbud och censur av Kalle ankas jul berörde mig inte det minsta, annat än irritationen över att folk upprörs allt för snabbt av sådana icke-ting.
Strax före julledigheterna så kallas jag till en arbetsintervju efter en spontanansöking på ett städföretag och jag börjar där nästa år. 

Julen tillbringade vi uppe i pojkvännens familjehem i Söderhamn, och annandag jul i Älvkarleby med min kärestas släkt. Det nya året skall infrias i stan hos vår gemensamma vän "Kocken" med middag, dessert, film och vy över staden från en av Linköpings högre punkter. Synd att det tydligen ska bli mulet i hela Sverige- men om någon kommer att se några raketer så är det banne mig vi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar