lördag 28 april 2012

Lite vårbilder...

Jag har ju varit sjuk en massa men var ute på en längre promenad där runt den 15:e. Då var vädret vackert med en dramatisk himmel. Soligt, varmt, luften fylld med fågelsång och doften av blöt jord och gräs. Sedan dess har jag knappt vistats utaför dörren pga min förkylning och onda fotled men sedan dess har vädret varit otroligt pissigt också.

Idag kikade solen fram en sväng, fram emot kvällen. Det kändes som barndomens sommrar när solen sken över det gröna, färska gräset där jag gick fram. Det väckte en enorm glädje, som våren alltid gör men det är ändå alltid en känsla av vemod i bröstet. Vemod över alla fina minnen och vetskapen att gjort är gjort. Vissa saker kommer inte tillbaka. Vissa människor, vissa känslor, vissa platser. Och jag saknar ju dem. Det gör ont att de inte finns där och delar det med mig. Märkligt hur det där fungerar.

Sen är det väl den där tanken man vant sig med nu efter 30 år. Lika snabbt som sommaren kommer, så kommer vintern tätt efter- samma sak, varje år ;) Vintern ger inte vika, den är bara på semester.
Visst låter jag positiv? Haha...

Gick och tänkte på det på vägen hem från min käraste. Att vad folk än säger om oss "nordbor" om hur vi håller oss inne och tillbringar vintern så lugnt och stilla så tror jag samtidigt att få människor vet att ta tillvara, fira, älska och uppskatta denna årstid. Var, om inte här uppe i nordliga europa- har man tydligare årstider? Var mer sitter man hela "året" och bara VÄNTAR på att man ska kunna leva HELA det årets liv under 4-7 veckor om året- Vi vill reonovera, vi vill ha grillfester, vi vill festa, vi vill resa, vi vill bada, simma, campa, leka med barnen, hinna älska med partnern, rädda relatiner, hitta en ny, umgås med vänner, sommarstäda, å den perfekta trädgården, bygga altaner, bada tunna, fiska fiskar, jaga...vågor i havet. Vi suger i oss upplevelser, dofter, värme, energier och sol, sol och mer sol...

Det är på något sätt alltid under sommaren som allting förväntas ske- allt bra och gott men även allt det där vi inte riktigt hade orken eller lusten att göra på vintern. Det är på sommaren vi ska lägga nytt tak, måla fasaden, rensa förråden, piska alla mattorna. Det är på sommaren vi vill lapa sol, slöa, äta gott och bli bruna, snygga, smala, börja träna....

Sommaren är vad alla går och längtar första delen av året, och sedan sörjer och saknar andra halvan.

Ahja, denna sommar har jag tre önskningar:
1. Att min cykel blir lämnad ifred så jag och särbon kan göra alla de där utflykterna vi bar akunde drömma om förra sommaren.
2. Att det magiskt dimper ner biljetter i brevlådan som säger "här, kom till norrland!". För jag vill dit, jag vill till "mosters lilla pojke" och världensbästa mormor, och Sveriges Playa del Sol. Alla vet att det är i Pite havsbad som solen håller till på sommaren.
3. Att hä bli bra väder! Massa sol, mycke regn (under natten), för om det är något jag hatar mer än mulna dagar så är det faktiskt torka...Inget sabbar humöret som gul gräsmatta och skogsbränder....
4. bonus; Att man kanske får napp på något av de där sommarjobben man sökt till. 


Mysig väg vid flygfälten som är kantad med de små men vackra blommorna "scilla". De finns överallt just nu.
Även vitsipporna har intagit alla öppna ytor i lövskogen.

Fridens liljor! // Jean


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar