tisdag 1 maj 2012

Phone-dump

En sak stör mig. En sak som en vän anförtrodde rätt nyligen åt mig, men jag tänker inte nämna vem. Hon sa att hon är van vid att bli bortsedd pga sin övervikt. Att folk faktiskt använder det som ett argument mot henne i frågor som inte har med utseende/vikt att göra. Något i stil med:  Ja, men du är ju tjock- aka "dina åsikter har därmed ingen betydelse, vad du än säger så har du/det du säger inge betydelse för du är tjock."

M
an kan alltås aldrig "vinna". Även om jag tycker att båda är vinnare om man klarar av att föra en vettig diskussion och framföra riktiga argument. For the record, sådant beteende är för idioter. Man får tycka vad man vill om "oss tjockisar" och tjocka människor rent estetiskt sett. Men om du inte kan ta en tjock eller ful människa på allvar, ja då är ju skämtet på dig...

Kände att jag behövde få det sagt. "Put it out there" i etern, så att säga.

Idag är det verkligen en såndär dag man vill tillbringa tiden utomhus- hela dagen. Jag gick ut runt 11 tiden och kom hem först nu, strax efter 13snåret. Den första halvtimmen lyckades jag skrapa ihop ca 5 minuter med löpning med "bara" 2-3 minuters promenad emellan (3min spring, 2-3 min gång, 2 min spring) och den löpna distansen blev....lite mer än en halv km. Det är en halv km längre än jag sprang förra året ;) Så jag stannar in positive mode.

Jag träffade på en gammal tant med sin söta hund på promenad och passade på att utforska lite öde tomter längs med vägen. Jag fann platser som nästan kändes magiska i sin prunkande vårskrud. Det är så vackert på våren när allting är så skört och skirt och alla färger verkligen lyser. Samtidigt erbjuder våren fortfarande det där eleganta, kala, grafiska. De nakna stammarna, mörka kvistarna och fjolårets gräs kan erbjuda en härlig kontrast.

Jag tänkte dumpa alla bilder jag tog under dagens promenad- sen måste jag plugga in de där 20+ sidorna inför morgondagens labb på naturkunskapen. Skulle inte skada att plugga på lite inför provet nästa vecka.
Vad skulle jag inte ge för en skön hammock och en pläd att sitta och läsa i just nu?

Men först, en kopp kaffe och rågi med leverpastej...
Hoppas ni som läser har haft en lika fin dag som mig!
Iofs bor ju hälften av er i Pite och det är ju där, som alla vet, som solen bor.


Kram // Jean 
  

 
  


  
 Tittar man noga så ser man två hjortar ute på ängen som betar.
 Avbröt tydligen någon mitt i lunchen...
  
Som ni ser är Ryd e idyll...

 ...noll poäng till de "kreativa" rydskidzen som inte följer de universiella etiska kludd-reglerna: GE FAN I TRÄDEN!1 kommentar:

  1. Härliga bilder...här är väl alla snö snart borta. :)

    SvaraRadera